top of page

Okawesur

Hráč: Flokki


Jméno: Okawesur

Rasa: Na'vi Klan: Kekunan Věk: 25 let Povolání/zaměření: Lovec Loajalita: Proti RDA














Vzhled: Okawesur svým vzhledem, ani tělesnou stavbou nevybočuje z řady ostatních příslušníků kmene Kekunan. Tak jako většina ostatních je štíhlý, pružný a spíše šlachovitý než svalnatý Na ozdoby si moc nepotrpí, protože ze zkušenosti, ví že při lovu a boji mu může nějaká přebytečná tretka překážet a rozptýlit jeho soustředění. Jedinou ozdobou je přívěsek který mu darovala jeho sestra. Za svoji chloubu však považuje svůj luk, dárek od svého otce.


Dovednosti a slabosti: Okawesur je lovec a jezdec na ikranu tak jako většina jeho soukmenovců. Tak jako každý lovec mistrně ovládá svůj luk. Miluje létání na svém okřídleném druhovi. Mezi ostatními lovci kmene vyniká schopností hledat stopy. I tam kde ostatní lovci i přes svoje lovecké dovednosti stopu ztrácí, Okawesur dokáže s jistotou určit směr. Snad je to díky jeho vyjímečně vyvinuté schopnosti vnímat a vcítit se do všech živých tvorů. Lov je sice jeho profesí a zdrojem obživy pro celá kmen, ale on žádný život nikdy nebere rád a jeho osobní rituál navracení duší k Eywě je daleko procítěnější než u ostatních.


Povaha:

Okawesur je tichý a klidný. Není vyloženě samotář, ale nejlépe se cítí v džungli obklopen tichem a desítkami ostatních živých tvorů, a nebo na křídlech ikrana, když cítí vítr ve tváři a užívá si svobodu a volnost. Je spíše přemýšlivý a než se rozhodne, vše důkladně zváží. Při lovu a boji však naslouchá svým bleskovým instinktům a intuici. Díky často neotřelému pohledu na věc, bývá i přes své mládí často dotazován na názor a jeho slovo má váhu. Dalo by se říci že mluví málo ale když, tak už to stojí za to.


Příběh: Okawesur měl příjemné dětství. V kmeni Kekunan žil se svými rodiči a starší sestrou od narození. Už jako malý se obklopoval spíše ostatními živými tvory a jejich mláďaty než kamarády z kmene. Objevil v sobě schopnost se do nich vcítit a téměř jim rozumět. Iniciační rituál před několika lety byl pro něj důležitý krok, který mu otevřel cestu k létání. Spojil se s tehdy největším a nejdivočejším ikranem, který se v té chvíli na útesu nacházel. Protiklady se prostě přitahují. A nebo se spolu vzájemně doplňují. Jeho život by se bez větších zvratů posouval dál. Už uvažoval o založení vlastní rodiny a přemýšlel jakou dívku si vybrat, ale tak jako mnoho dalších lovců jeho kmene vyslyšel volání Toroka Makto do boje proti nebešťanům. Ten boj nakonec s pomocí Eywy vyhráli, ale on přišel o otce. Celý kmen přišel o mnoho lovců a on nedokázal pochopit nebešťany. Jejich motivy chování, touhu po ničení a dobývání. Jeho svět se změnil a on pochopil, že je nutné nebešťany zastavit a vyhnat, protože ohrožují život jako takový. Poprvé pocítil dosud nepoznané emoce - nenávist, vztek a zlost.


Zajímavosti:

Dárek od otce - krásně zdobený a silný luk, je pro něho nesmírně důležitý, díky jeho smrti v bitvě.

bottom of page