top of page

Muraw

Hráč: Retsu


Jméno: Muraw

Rasa: Na'vi Klan: Tayrangi Věk: 28 let Povolání/zaměření: Lovec Loajalita: Proti RDA














Vzhled: Rozhodně se nejedná o žádného drobečka. Muraw je naopak jeden z nejsilnější v klanu Tayrangi a velice rád to dává znát na soubojích, či lovu. Tělo má vypracované a kde jaká žena z jeho klanu se za ním ohledné. Pokud by se mělo jednat čistě o vzhled je Muraw jeden z těch, co mnohé zaujme, a hlavně vybuduje respekt od pohledu.


Jeho tvář je výraznější díky dlouhým vlasům, které má spletené do copánků.


Po těle má mnoho jizev, které jsou však vybledlé od soubojů, ale nic zvláštního na sobě nenosí.


Jediné negativum, co probleskne hlavou je to, že je jistě silný, ale co se týče hbitosti nebude na tom nejlépe. Oproti ostatním mužům v jeho klanu je o trochu větší.


Dovednosti a slabosti: Je skvělý vůdce loveckých skupin a také v boji na blízko. Co se týče šplhu nemá jediný problém a díky moři a Ikranům disponuje v těchto ohledech taky dobrými zkušenostmi, takže let a plavání není nejmenší problém, co se týče zdatnosti.


Má i několik zkušeností s tím vést klan díky nynější Olo'eykte.


Jeho nevýhody, ale spočívají právě v tom, že se snaží všechny ve všem pokořit a ukázat svoji sílu.


Dokáže se prát na blízko a tvářit se, že se ničeho nezalekne, jenže jeho hbitost v tomhle výrazně pokulhává. Nemá problém vyšplhat na strom a ukázat, jak to zvládá bez problémů, ale nikdy nebude tím, kdo vyšplhá první. Jeho tělo je těžší oproti ostatním díky svalové hmotě, takže pracovat s vlastní váhou není pro něj tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Ve vodě je přeborník díky nadnášení, ale jeho Ikran není odlišný od ostatních, takže v letu není natolik výjimečný, jak by si přál spíše průměr jako každý letec a někdy se zdá, že i decentně nemotorný, ačkoliv jeho klan právě vyniká i letem na Ikranech a málo kdy jdou jeho nedostatky vidět.


Nedokáže se soustředit a být klidný jako jiní, což způsobí, že jeho střelba lukem výrazně pokulhává.


Dokáže vést lovce vpřed, ale kdyby se jednalo o klan s největší pravděpodobností by byl velmi chladný a vyžadoval by po všech jistou disciplínu. Má mnohé, kteří ho následují dokonce je jich víc než ti, kteří začínají následovat Maewawu, ale ta jeho vedení kritizuje s tím, že disciplína je vhodná pro nebešťany ne pro Na´vi. Muraw je názoru, že jen cvičení a souboj zachrání všechny před nebešťany.


Povaha:

Popsat chování Murawa je jako popsat jakéhokoliv samce ve skupině, který chce být dominantní. Jasně dává najevo, že on je nejlepší a jeho ego někdy stoupá do výšin, než dokáže vůbec vzlétnout Ikran.


Na druhou stránku je to jen jeho prvotní tvář. Vůči ženám a dětem nikdy nebyl agresivní ve svém kmeni. Ba naopak s dětmi má dobrý vztah a každé velice rád učí k tomu, jak být silnější. Ženy nijak neodhání spíše si s nimi raději povídá než s muži, se kterými se nemá moc, co říct, jelikož hraje roli nejsilnějšího v kmeni a má dojem, že kdykoliv by povolil jen by ztratil své postavení, na kterém pracuje několik let.


Jediný, kdo ho vytáčí z žen byla a vždy bude Maewawu. Žena, kterou si chce vzít a která je odlišná od ostatních. On vždy dodržuje jistá pravidla, které nejsou psaná, ale jsou více než jasně daná tím, aby v kmeni byl klid a žádný povyk, jenže s jejími útěky a neustálým poletováním v oblacích se s ní kolikrát dostal do slovního konfliktu. Nedokáže si představit, že by jednou vedla klan bez pořádného muže, který dodržuje.


Klan Tayrangi je pro něj vším a nehodlá svolit, aby Maewawu svým pohledem na svět všechen řád zničila. Nikdy nebyla jako její matka, a to ho vytáčí ještě více. Odháněl kohokoliv, kdo se k ní snažil dostat ať už před jejím zrakem, nebo někde v soukromí.


Vlastně nikdy nepoznal ženu, vůči které by pociťoval něco více. Maewawu pro něj není jiná, ale vidí v ní hrozbu pro klan, kterou si sám zapřísáhl, že zastaví tím, že si ji vezme a povede všechny on.


Ve všem to zlém je dobrý úmysl. Chce všechny ochránit a udržet je v bezpečí. Celý kmen je pro něj velká rodina, kterou nechce ztratit a nechce vidět, jak by kdokoliv z nich trpěl. Má pravé srdce bojovníka, kdy by zemřel pro každého z nich.


Příběh: Narodil se do příjemné rodiny, která ho milovala. Otec nebyl nijak přísný na výchovu a matka pro něj dýchala. Díky tomu, že měl velice dobré zázemí neměl jako dítě problém najít si přátelé nebo dělat ze sebe šaška, který každého rozveselí. Každý v kmeni měl Murawa rád.


V průběhu dospívání neměl jediný problém ve všem vynikat. Na co sáhl to mu šlo, ale zároveň byl z celé skupiny jeden z těch chudších. Neustále rostl a neměl takovou možnost nabrat svalstvo, jak by chtěl. Nijak si s tím hlavu nelámal. Věděl, že jeho rodiče a kmen stojí při něm ať už je jakýkoliv.


Jenže pár následujících let si začal všímat, že dcera samotné Olo'eykte je jiná. Minimálně v jeho očích. Slabá dívka, která byla spíše pro smích než jako vůdce. Byla o čtyři roky mladší než on, takže se snažil vše obhájit tím, jaké je Maewawu dítě, dokud nezačala projevovat svůj názor o jisté mírumilovnosti a sounáležitosti. Jak jejich klan může nalézt klid i v jiném řádu. Nechápala, co je jejich klan zač, nebo to nechtěla pochopit. Mírumilovné klany vypadají jinak než klan Tayrangi. Jsou přeci lovci a v okolí jsou známí právě tím, jaké mají horké hlavy.


Nezapadala do kmene a co více jednou kmen měla vést. Murawa to štvalo, ale ne natolik, aby tomu dával velkou váhu. Několikrát si postěžoval někomu nad tím, jaká je dcera Olo'eykte nezodpovědná a jak jsou její názory hloupé, ale tím to vždy skončilo postupem času dokonce začal v jednu chvíli její povahu mít rád a nad jejím chováním se sem tam zasmál.


Vše nabralo jiný směr v bitvě s nebešťany, kdy přišel o oba rodiče.


Jeho svět se náhle změnil a znenadání se uzavřel do sebe.

Trvalo mu několik měsíců, než se jeho mysl vypořádala se ztrátou, ale zároveň se v něm mnohé změnilo. Začal na sobě pracovat dost tvrdě, kdy díky jeho výšky a svalům nabral u mnohých mnohem větší respekt a k tomu všemu, kde kdo chtěl, aby ho Muraw jakkoliv učil zdokonalovat své tělo. Čím více Na´vi za ním chodilo, tím více viděl sebe v roli vůdce. Když přeci naučí všechny dobrému boji mohou si zachránit život při další bitvě. Síla dle něho je jediná zbraň, kterou mají…


Dal si v hlavě za úkol chránit svůj kmen a nesvolit, aby kdokoliv umřel. Chtěl všechny ochránit, aby nezažili to co on, jenže byla zde Maewawu, která veškerý řád porušovala. Jednou dokonce zmizela na týden, kdy nedělal nic jiného, než že svolával skupiny a letěli ji každý den hledat. Vrátila se díky klanu Kekunan a nepůsobila ani, že by svého činu litovala.


On se snažil dodržovat řád, zlepšovat se ve všem v čem mohl a ukazovat kmeni, že se o ně postará zatím, co ona byla pravým opakem pro něj.

Pak přišel jeho nápad…


Dal si přeci slib, že ochrání kmen…

Mewawu v jeho očích byla hrozbou, což vedlo k několika slovním potyčkám. Několikrát se jí snažil slovně shodit před kmenem, nebo ukázat, že ona nemá na to být Olo'eykte bez toho správného muže. Každý věděl, jak ostrý vztah mezi sebou mají. Matka Maewawu jí Murawovi nezaslíbila, ale ani mu nezakázala o ní bojovat.


Kolikrát jako samotná Olo'eykte měla s Murawem své slovní souboje, kdy ho musela hodně usměrnit, aby na Maewawu nekřičel, když zacházel do opravdu hranic toho, co si vůbec mohl dovolit, jenže zároveň každý musel uznat, že Muraw má na to být vůdce Tayrangi.


Byl silný, spravedlivý, a hlavně ctil řád po boku Maewawu viděli mnozí jistou naději v tom, že klan bude v bezpečí vždyť přeci Muraw je ochrání, jenže to byl problém. Maewawu viděla vždy jak byl zaslepený bolestí ze ztráty rodičů a vnímala, jak se snažil každého okolo ní zastrašit, aby neměla vůbec na výběr, čímž si podepsal, že ona nikdy o něj stát nebude, jenže tenhle fakt nechtěl vidět. Doposud ani nepoznal, co je to láska jen slepě chtěl ochránit kmen a zapomněl sám na sebe a na to, že i on může najít klid, když se přestane honit za duchy zesnulých a za minulostí.


Mnozí z klanu mají jeho úctu a kolikrát se mluví o páru mezi ním a Maewawu jako o hotové věci, jenže jiní mají opačný názor a raději by toužili mít za vůdce někoho nezaslepeného bolestí a ztrátou.


Muraw si ani nepolepšil tím, že se několikrát popral, což nebylo moc zvykem v klanu, ale začínalo se to dít na běžném pořádku.


Vždy se popral s mužem, kterému chtěl dokázat své postavení. Dokazoval si svoji autoritu a to, že na dceru Olo'eykte nebude nikdo sahat.


Byl posedlým v tomhle hledisku.


Jeho život, ale měl i světlé stránky, když se nenechal pohltit temnotou strachu a pochybností z budoucnosti. Rád trávil čas v lesích při lovech sám. Kolikrát měl dojem, že k němu skrz přírodu promlouvá matka nebo otec. Netušil, zda to bylo nějaké znamení od Eywy, ale zároveň se v tu chvíli stával znovu tím chlapcem, kterého kdysi milovala celá vesnice, ač to nikdo neviděl.


V přítomností dětí a žen se choval uctivě a nikdy neukazoval svoji agresivní stránku, jelikož neměl důvod. Cítil se ohrožen jen s muži. Kolikrát učil nováčky zkoušce dospělosti a bylo jasně znát, že na muže tlačí více než na ženy, jenže spolu s tím si v mladších vrstvách budoval respekt a další příznivce.


Na nějaký okamžik zapomněl i kolikrát na posedlost stát se vůdcem a jen si užíval pocit, že může pomoci mladším.


Ve chvíli, kdy se vrátila jednou Maewawu postřelená si znovu připomněl, že v tomhle světě stále žijí bok po boku s démony, kteří nemají jediné právo osídlit tuhle planetu. Nenáviděl je více než kohokoliv jiného na světě a netoužil po ničem jiném, než je zabít nebo vyhnat nadobro pryč.


Jeho představa o tom, že vše půjde silou byla více než směšná, ale nikdy se nenechal přesvědčit o opaku.

bottom of page