top of page

Maewawu

Hráč: Retsu


Rasa: Na'vi Klan: Tayrangi Věk: 24 Povolání/zaměření: Budoucí Olo'eykte klanu Tayrangi Loajalita: Proti RDA















Vzhled: Po svých rodičích zdědila jen ty nejlepší predispozice. Po matce krásu a po otci sílu. Mnozí tvrdí, že nalézt Maewawu v klanu Tayrangi není nic těžkého, pokud budete hledat ženu, která Vás ohromí krásou a tvrdohlavostí. Samozřejmě jsou to jen slova, které ani Maewawu nikdy nebrala vážně. Vždy se brala jako jedna z dalších členů klanů, která svým vzhledem nijak nevyniká. Výškově je stejná, jako každá druhá žena v klanu. Vlasy má mírně spletené a spíše kudrnaté. Tím se chce i odlišit od své matky, která nosí vlasy pevně spletené. Její neustálá touha létat a plavat vypracovala její tělo dost viditelně na to, aby si mnozí mysleli, že patří mezi lovkyně.


Dovednosti a slabosti: Je nejvíce zdatná v lukostřelbě na Ikranu a plavání ve vodě. Rozhodně se nevyrovná klanům, které v moři tráví většinu svého života, ale dokáže s nimi po nějakou dobu udržet tempo.

Ovšem tyhle výhody dost poukazují i na její nedostatky v boji na blízku, kdy málo kdy byla schopná vyhrát proti protivníkovi. Na její osobu to hází temný stín, kdy její budoucí úkol znamená vést klan. Mnozí mají obavy, že nikdy nebude, tak silná jako Ikeyni a Tsentey. Zdědila po nich krásu a hbitost, ale síla v jejich rukou nikdy nebyla srovnatelná s muži. Jediné, na co v boji vždy vsázela byla právě obratnost, která ve většině případu stejně dopadla katastrofálním výsledek.


Přesto vše se snaží díky menší síle aspoň působit jako silná. Zastrašovat své protivníky neoblomným chováním, kdy neukáže strach. Díky tomu ji mnozí mají za nepřátelskou, ale pravdou je, že vnitřně má srdce bojovníka a vůdce. Neodsuzuje nikoho, přesto vše si své postavení po boku svých rodičů musí udržet aspoň vnějším vystupováním, kdy k sobě málo koho pustí. Jediné ke komu má vždy vřelý vztah jsou děti, ke kterým se chová nejvíce uctivě a ráda s nimi tráví čas.


Její hlava se pohybuje spíše v oblacích než v povinnostech a díky své mladé krvi kolikrát činí nerozvážné věci. Jejím snem vždy bylo spíše trávit čas objevováním světa, proto i za přísných zákazů vyráží na svém Ikranovi do míst, kam by její klan neměl zavítat bez předešlé domluvy s jinými klany. Ne že by hrozilo něco v podobě újmy, ale je to neuctivé, jenže jak je známo klan Tayrangi má nejvíce benevolentní pravidla ohledně Na'vi a Mawawu je zářným příkladem drzosti strkat svá chodidla, tam kam nemá.


Neustále je ji omýváno, že její zvědavost ji jednou může stát i život, ale nikdy si z toho nedělala těžkou hlavu, ale právě i její vzhled kolikrát naznačuje ostatním klanům, že by snad mohla přiletět do jejich lovišť, což už může být jistým problémem. Ne jednou se nějaký klan objevil u Tayrangi s otázkou, zda jim migrují zvířata, když jim jejich lovci lítají nad hlavou. Nelze se divit, že Ikeyni kolikrát své dceři dost vyhubuje za problémy spojené s její neposlušností.


Povaha:

Zezačátku působí vážně a svá slova si hlídá, aby byla, co nejvíce vhodná pro budoucí vůdkyni. Nepouští si nikoho k tělu, pokud to není potřeba je spíše sama než v davu všech, ale tím rozhodně neopovrhuje společnosti spíše málo kdo s ní chce létat, až do míst, kde nemají, co pohledávat.


Oproti klanu ji zajímá lidská rasa. Neustále poukazuje na to, že nebešťané nemusí být jen špatní a není to jen její naivita. Slyšela mnoho příběhů o tom, jak zde nebešťané donesli nějaké vzdělání a knihy. Naučili je novému jazyku a nikdy si nechtěla připustit, že všichni chtějí zpustošit jejich zem. Jenže není hloupá a ví, jak tyhle malé potvůrky dokážou být i nebezpečné. Může mluvit o sounáležitosti s některými nebešťany, ale nikdy by si netroufla být s někým takovým v přítomnosti sama. Ikeyni ji mnohokrát kladla na srdce, že nebešťané nikdy nebudou mít dobrou povahu a nikdy nenaleznou pochopení pro zdejší přírodu. Maewawu s ní mnohokrát souhlasila, ale stále věří, že pár z nich má dobré úmysly už tím, že slyšela příběhy o vědcích, které s klany mluví a jen zkoumají tenhle svět bez touhy ho, jakkoliv zničit. Pak jsou tu zlý nebešťané, vůči kterým má odpor a nemá jediný problém střelit je šípem přímo do hlavy nebo srdce.


Ve shrnutí na první pohled se zdá být jako složitá osobnost, ale pravdou je že je jen hrozně tvrdohlavá ze začátku a následně ukáže svoji skulinu s dobrým srdcem v tom chápat věci a pomáhat, což jsou nejdůležitější věci k tomu, aby dokázala vést svůj klan. Díky svému nerozvážnému cestování nabrala i mnoho zkušeností, co se týče pohledu na svět.


Příběh: Narodila se do klanu Tayrangi. Její matkou je Ikeyni, která je vůdkyní a otcem Tsentey.

Je jediná z jejich dětí a tím se ji dostávalo řádné výchovy jako dcery, která má posléze vzít místo své matky a vést celý klan.


Nikdy v tomhle nedostala na výběr jinou možnost a jako dítě si té pozornosti užívala a toho, že se stane, tak důležitou ženou jako je její matka, jenže co život nechtěl byl ten, že už v útlém věku byla slabší než ostatní. Mohla utíkat nejrychleji ze všech dětí, ale nikdy nevyhrála při žádném souboji na blízko. Kolikrát se na ni ostatní z klanu koukali skrz prsty, zda je to myšleno vážně, aby ona jednou vedla klan.


Moc dobře si tenhle fakt uvědomovala, i když byla pouhým dítětem a štvalo ji to den, co den. Vidina na zářné zítřky se jí vzdalovala a začínala si uvědomovat, jak je ji tohle poslání vnuceno. Uvědomovala si jednu věc sice ctí své rodiče nadevše a nikdy by je nezklamala, ale to neznamenal, že do doby než bude Olo'eykte nemůže žít svůj život po svém.


Začala se snažit dvakrát tolik v tom, co ji spíše šlo a zdokonalovat se v úsudku svého jednání, což projevila i ve chvíli, kdy měla poprvé získat svého Ikrana. Byla prvním jezdcem ze skupiny, která se spojila s Ikranem. V tomhle ohledu měla stejného jako její matka. Tento ikran má světle hnědou kůži s tmavě vínovými pruhy. Spodní část křídel a hřeben, který vyrůstá na spodní části čelisti, jsou načervenalé a oči jsou sytě žluté.


Díky tomu pochybnosti kmene začala čím dál více rozplývat. Čím rostla tím více ukazovala svoje schopnosti v lukostřelbě. Dokáže strefit cíl, i když se pohybuje na hřbetu svého Ikrana. Stává se tak velice nebezpečným útočníkem pro protivníky, pro které je těžší mířit na pohybující se cíl.


Kmen ji začal v mnohém už brát vážněji. Přišla na to, že pokud svůj úsměv skryje a bude vystupovat jako její matka nabude respektu všech ostatních.


Mnozí ji berou za druhou náčelnici už teď a její slova nezpochybní.


Co však mnozí nevěděli po dlouhou dobu byly její neurvalé výlety hned od chvíle, kdy získala svého Ikrana. Jen, co si poprvé užila výšky a schopnosti letu nemohla odolat, když viděla nekonečný obzor.


Poprvé, kdy z toho vznikl opravdu velký problém bylo v době, kdy se dostala dost hluboko do lesů odkud nemohla nalézt cestu zpět. Nedávala si pozor na směr, kterým letěla a tak se ztratila z dohledu svého kmene na týden. Nakonec ji našel klan Kekunan. Ikeyni a Tsentey nemohli popsat jistou radost z toho, že jejich dcera dorazila zpět domů, ale také naštvaní, které jim kolovalo v žilách nad hloupostí, co Maewawu byla schopná učinit. Přesto se muselo nechat, že dokázala přežít týden v lesích s jen pár škrábanci.


Po slibu, že už tak nikdy neučiní nastal však o týden později další výstup s klanem Kekunan, který si stěžoval, že jim vyplašila svým Ikranem zvěř. Posléze přišli další klany, které si stěžovali na lovce, který je znervózňuje. Začala neustála vlna řešení problémů, které způsobovala a potkala se jen s neustálým křikem. Nikdo nedokázal pochopit její záměr toho, co dělá, ale nikdo se ji ani neptal. Neměla létat, tak daleko, kde ji hrozilo nebezpečí, ale ona toužila objevovat tamní floru a faunu. Zjišťovat, co je tohle vlastně za svět a kam až může pokračovat. Třeba jsou někde v dáli další kmeny, které jsou doposud neobjeveny. Tvorové, o kterých nikdo nic neví. Tenhle fakt ji neustále naplňoval zvídavostí a neskutečnou touhou vše zjistit, jenže při jednom letu nastala chvíle, kdy se jí vše vymstilo a byla vážně zraněná na noze.


Jednoho rána se rozhodla pro let do hor, jenže vítr byl natolik silný , že bylo lepší držet se spíše níž u země. Zaslechla nejdivnější zvuk v jejím životě. Nedokázala obrovskou ránu k ničemu přiřadit do doby, než si uvědomila, že je její noha zraněná. Bolest necítila díky šoku, a hlavně jí nic nedávalo smysl. Nikde nebyl šíp.


Nehodlala riskovat víc než doposud, a proto se okamžitě vrátila zpět. Čím více šok opadal tím více vnímala nepříjemnou bolest, co se nedala skoro vydržet. Okamžitě ji byla poskytnuta pomoc klanu, kdy nakonec byla vytažena z její nohy kulka. Při pohledu na ten předmět začali všichni prskat nad tím, když jim došlo, kdo zaútočil na Maewawu. Ta něco málo doposud o nebešťanech slyšela, ale nic moc spíše nic. Toho dne, kdy ležela ve své síti a matka byla u ní vyprávěla ji o všem, co se stalo a kdo jsou nebešťané zač k tomu všemu, že za nimi doletěl Toruk Makto, aby zahájil ochránil jejich zemi a její matka neměla jediných pochyb a věděla, co je důležité učinit. Ikeyni nikdy neskrývala nenávist, co vůči nim cítí, ale Maewawu nedokázala sdílet stejný pocit. Po nocích se ji začalo zdát o bytostech s pěti prsty, které byly malé, holé a bílé, jenže nezdálo se ji o vojácích nýbrž o lidech, kteří rozdávali vzdělání a ukazovali nové věci.


Nikdy o těchto snech nikomu nepověděla už jen z důvodu, jak šíleně by vypadala, přesto vše se začala zastávat názoru, že jsou také bytosti a dělí se na hodné a zlé. Samotná Eywa ji pomohla v tom, aby spatřila lidi, kteří zde zemřeli pro dobro Na´vi a Eywa si je uchovala v sobě.


Když byla Maewawu znovu zdravá a schopná létání snažila se ji matka už sehnat muže, který ji bude oddán a ona jemu načež posléze budou tvořit pár, jenže ona měla myšlenky úplně někde jinde. Dokonce letěla jednoho dne k místu, kde měla dojem, že se ozval výstřel, ale nikdo tam již nebyl. Nemohla procestovat Pandorou, ale věděla, že záhady se skrývají i poblíž. Nikdo ji létání na Ikramovi zakázat nemohl a nikdo neměl neustále čas hlídat ji zda se zdržuje v blízkosti tudíž každý jen mohl doufat v to, že ji její zvídavost jednou opravdu nedožene k smrti a snad někdy najde klid v duši, aby zaujala pozici pro kterou se zrodila.


Zajímavosti:

Na pravé noze má značnou jizvu po kulce.

Luk, co vlastní si vyrobila sama.

bottom of page