top of page

Räen

Hráč: Ely


Jméno: Räen

Rasa: Na'vi Klan: Kekunan Věk: 20 let Povolání/zaměření: Lovkyně Loajalita: Proti RDA














Vzhled: Räen je poměrně vysoká, i co se Na'vi týče, svou výškou se rovná i mužům svého kmene. Má dlouhé zapletené vlasy ve kterých má ozdobné červené korálky a bílá pírka pandorského ptactva. Pírka má také na svých ramenných kožených chráničích. Její tělo zdobí hodně dekorací a šperků, většina z toho ve výrazně červené barvě, ale zahlédli byste také trochu světle modré či svítivě zelené. Na krku má náhrdelník s velkými modrými kameny. Na jejích dlouhých rukou nosí nespočet hnědých kožených náramků, některé jsou s korálky, některé jsou jenom minimalistické “šňůrky“.


V obličeji byste našli bystré žluté oči, které se někdy zdají, jako by vám viděli do duše.

Její opasek je zdobený v tom stejném stylu jako vrch jejího těla. Plný korálků a pírek. Pod opaskem nosí jednoduchou hnědou sukni, která jí umožňuje se lehce pohybovat při fyzických aktivitách, které denně Räen vykonává.


Na zádech jí většinu času visí luk se šípy, jako správný lovec je vždy připravena. Její luk je vyroben z tmavě hnědého dřeva a její šípy jsou ozdobeny krvavě červenými pery.


Dovednosti a slabosti: Räen je velice zdatná lovkyně, je sice stále poměrně mladá, ale v jejím klanu se považuje jako už zkušený lovec a nikdo o jejích schopnostech nepochybuje. Rychle se na počátku dospělosti prokázala svou hbitostí, rychlostí, zápalem pro boj a silným srdcem. Do všeho se vrhá odvážně, což někdy hraničí i s pošetilostí, ale vždy jí to vyšlo, zvlášť při ochočení její samice ikrana, Taye, se kterou to jako vše pro Räen, šlo velice rychle. Jako většina svého klanu, i ona je skvělým jezdcem , a ve vzduchu tráví spoustu času. Obratnost a akrobacie patří mezi její silné stránky, a nikdy se jí nestalo, že by odněkud spadla. Věčně jí jde spatřit ve vzduchu na Taye, či vysoko ve stromech, kde také tráví čas.


Ovládá také perfektně střelbu z luku, tuto zbraň nenosí jen tak na parádu, umí s ní i zacházet. Mezi její ne tak silné stránky určitě patří jakákoliv forma umění, na rozdíl od její matky a sester, které v umění vynikají, Räen je na takové věci levá. Její ruce byly stvořeny na lov a boj než na ruční práce. Nemá také žádné znalosti o technologii, jelikož se ještě nestřetla s žádnými nebešťany, tak přesně neví, co čekat. Slyšela o nich historky, ale ještě se jí naštěstí podařilo se těmto vetřelcům vyhnout. Mezi její slabiny také patří plavání, nikdy nebyla natolik blízko moře aby si zkusila dlouho plavat, a nikdy to ani nepotřebovala.


Povaha:

Rozhodně se řadí mezi více temperamentní typy, je ráda slyšet a nebojí se vyjádřit svůj názor, když se jí něco nelíbí. Nebojí se skoro ničeho a je odhodlaná se vrhnout snad do všeho. Má velký smysl pro dobrodružství a nejradši by jen něco podnikala, nedokáže sedět chvíli v klidu. Ráda se učí nové věci, je pracovitá a patří k lidem, kteří se dobrovolně hlásí k jakékoliv práci, která je potřeba. Nebojí se ušpinit, ba naopak, když jí někdo nabídne náročnou a špinavou práce, jde rovnou do toho.


Pro své blízké by se opravdu roztrhala a udělala první poslední. Jak už se s někým sblíží, je pro ně schopna udělat opravdu cokoli. Obecně je to ale velice nápomocná osoba, ráda pomůže a nemá problém pomáhat lidem s jakýkoliv řešením jejich trápení, či nepříjemných situací.


Naproti její milé nátuře je až neskutečně tvrdohlavá. Můžete u ní stát kdo ví jak dlouho, a ona sebou necukne ani o milimetr. Vždy si stojí za svým a nesnáší dělat kompromisy. Pokud se už tedy s někým hádá, což se moc nestává, nedokáže se vžít do toho druhého a uvědomit si svou chybu. Můžete jí tlouct do hlavy milionkrát, co udělala špatně, a ona vám bude pořád tvrdit jinak. Po nějaké době se před vámi pak ale objeví, a přijde si na svou chybu sama. Vždy si na to musí přijít sama, protože není schopná to, že nemá pravdu, akceptovat od ostatních. Na to má hlavu sama, aby si určila, jestli udělala nebo řekla nějakou blbost. Mimo jeho tvrdohlavost je ale Räen celkem rozumná, když má náladu, tak s ním vyjde většina.


Nepatří také mezi lidi, co se spoléhají na druhé, je velice samostatná a dokáže se sama o sebe postarat – také jí ale nedělá problém postarat se o druhé, jelikož má tři mladší sestry.


Příběh: Räen se narodila v roce 2151 jako první dcera ze čtyř do klanu Kekunan. Její otec, Siilew je lovec jako ona a její matka Ulayä je umělkyně. Žije také se svými třemi mladšími sestrami, Amyll, Kesam a Inìr. Se svou rodinou má vřelý a blízký vztah a udělala by pro ně cokoliv.

Většinu své povahy zdědila právě po svém otci, a tak spolu vždy trávili spolu času. Siilew jí začal učit lukostřelbě už v útlém věku a vozil jí s sebou na svém ikranovi. S celou rodinou má Räen sice skvělé vztahy, ale se svým otcem si nejvíce rozumí a ještě by se jim nestalo, že by spolu v něčem nesouhlasili.


Räen byla jako malé dítě celkem hyperaktivní a často někam utíkala, což vedlo k tomu, že jí rodiče věčně naháněli po džungli. Vždy měla v sobě až moc energie a to nevedlo k ničemu dobrému, její rodiče se totiž báli, aby se Räen nedostala blízko k nebešťanům – to se ale naštěstí nestalo. Jak Räen stárla, stala se více zodpovědnější a uvědomovala si, že nemůže utíkat z klanu, ale to stále neznamenalo, že se zklidnila. Energii se ale rozhodla vybíjet si tréninkem v boji s jejím otcem, ale i s jejími vrstevníky, a to vedlo k zlepšení jejích vrozených schopností, které se u ní projevily už odmala.


Osm let po jejím narození se narodila první z jejích sester, Amyll. Tři roky poté přišla na svět Kesam a další 4 roky poté Inìr. Räen vychází se všemi svými sestrami, ale nejblíž si je s Inìr, která se čím dál více zdá být stejně temperamentní a plná energie jako ona.

Jakmile Räen dosáhla dospělosti, ona a další mladí lovci se vydali do hor na rituál Iknimya, kde konečně mohla navázat pouto s ikranem a tím pádem se stát právoplatným lovcem a považována za dospělého člena svého klanu. Netrvalo to dlouho než se jí jeden ikran pokusil zabít, hned jak se Räen přiblížila, vyskočila na ní tmavě fialová samice. Räen nezaváhala a rychle navázala tsahyelu. Svého křiklana pojmenovala Taye.


Pár let uběhlo poté, co dosáhla dospělosti a prokázala se, Räen si užívá svobodného života. Několik jejích vrstevníků už si našlo životní partnery, ale ona s tím nějak nespěchá.


Zajímavosti:

- ráda se dívá co se děje kolem z výšky

- korálky ve vlasech jsou všechny vyrobené její matkou

- tři náramky na levé ruce jsou každý od jedné z jejích sester

bottom of page